Tegen het einde van het jaar krijgt iedereen in Nederland weer de gelegenheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Heel veel mensen laten deze kans echter aan zich voorbijgaan en dat kan in hun nadeel werken. Een goede zorgverzekering sluit namelijk naadloos aan bij jouw zorgvraag. Niets is echter zo veranderlijk als een mens en in de loop der jaren kan jouw zorgvraag geheel veranderd zijn, terwijl jouw zorgverzekering nog altijd hetzelfde is. Het is daarom belangrijk dat je even gaat kijken of jouw pakket nog wel aansluit bij wat jij daadwerkelijk nodig hebt. Misschien kun je namelijk een betere zorgverzekering afsluiten. Weet jij niet precies hoe je tot de perfecte verzekering komt, dan laten wij je dit graag zien. Je zult zien dat je voor een goede zorgverzekering echt niet veel hoeft te betalen. 

 

Het belang van een zorgverzekering op maat

Stel: vijf jaar geleden heb je bij de tandarts een wortelkanaalbehandeling ondergaan en de kosten daarvan werden vergoed door je zorgverzekering. Daarna heb je je tandartsverzekering altijd aangehouden, maar omdat je nooit meer problemen had, heb je deze verzekering nooit meer hoeven gebruiken. Dat is zonde van je geld. Vandaar dat het belangrijk is om ieder jaar even te kijken of je zorgverzekering nog wel biedt wat jij nodig hebt. Dat begint al bij de basisverzekering. Je kunt namelijk een dure basisverzekering hebben die niet-gecontracteerde zorg volledig vergoedt, maar wanneer je nooit gebruikmaakt van niet-gecontracteerde zorg, dan is dit pakket niet de beste keus voor jou. Anderzijds, wil je graag met een partij in zee gaan waar jouw zorgverzekeraar geen contract mee heeft afgesloten, dan loont het juist wel om een uitgebreide basisverzekering te nemen. Hiermee voorkom je dat je later veel geld bij moet leggen. 

 

Bekijk alle aanvullende verzekeringen 

Of je al dan niet zorg nodig hebt, is een vraag die je nooit helemaal kunt beantwoorden, je weet immers niet of je volgend jaar ziek gaat worden of niet. Echter, zoals we met het voorbeeld van de tandartsverzekering al duidelijk hebben gemaakt, kun je veel zorg wel degelijk inschatten en zelfs inplannen. Wil jij volgend jaar graag gebruikmaken van alternatieve zorg, neem dan aanvullende verzekeringen voor deze vorm van zorg. Wanneer je je basisverzekering online afsluiten gaat, zul je ook een lijst vinden met alle aanvullende verzekeringen. Wij raden je aan om deze lijst goed door te nemen en die opties te kiezen waar jij het meeste baat bij hebt. Zo stel je een passende verzekering samen zonder dat je daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. 

 

Moeite met het betalen van de kosten? 

Wij kunnen niet in je portemonnee kijken en dus weten wij niet of je de zorgpremie kunt ophoesten. Wat we wel weten, is dat je zorgtoeslag kunt aanvragen wanneer je moeite hebt met het betalen van je premie. Je krijgt dan maandelijks een bedrag uitgekeerd van de overheid, afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Op die manier moet het lukken om je premie te betalen.